Tehnologija gradnje montažnih kuća

Svi montažni elementi uključujući zidove, međukatne i krovne konstrukcije izvode se u proizvodnoj hali prema dogovorenom projektu, transportiraju se na gradilište i montiraju na temelje. Debljinu konstrukcije, toplinsku izolaciju i završnu obradu fasade moguće je prilagoditi prema svim zahtjevima projekta kao i odabir vanjske i unutarnje stolarije.

Presjek drvenog montažnog zida

1 DRVENI STUPOVI I GREDE

Širine 10 – 20 cm (najčešće 16 cm) čine konstrukciju montažnog zida, stupovi na svakih 62.5 cm zajedno s donjom i gornjom gredom zatvaraju drveni okvir.

2 MINERALNA VUNA ILI CELULOZNA VLAKNA

Toplinska i zvučna izolacija koja se postavlja unutar okvira drvene konstrukcije u njezinoj debljini.

3 PARNA BRANA

Postavlja se s unutarnje strane drvene konstrukcije radi spriječavanja ulaza vodene pare iz unutrašnjosti zgrade u konstrukciju zida te radi postizanja zrakonepropusnosti kuće.

4 GIPS - VLAKNASTE PLOČE

Koje se sastoje od gipsa i celuloznih vlakna dobivenih recikliranjem,debljine 1.25 cm, postavljaju se sa oba dvije strane drvene konstrukcije zida radi horizontalne ukrute.

5 GIPS - KARTONSKA PLOČA

Debljine 1.25 cm, postavlja se s unutarnje strane na gipsvlaknastu ploču i završno se gleta, boja ili se na nju postavlja keramika prema projektu.

6 FASADNA IZOLACIJA

Debljine 5 – 20 cm, lijepi se i pričvrščuje na gipsvlaknaste ploče, a može biti obični/grafitni stiropor ili mineralna vuna u slučaju ventilirane fasade.

7 ZAVRŠNA OBRADA FASADE može se izvesti u opciji prema odabiru investitora

7a AKRILNA ŽBUKA u svim bojama i teksturama
7b FASADNE PLOČE ventilirane fasade s HPL ili eternit pločama u svim bojama
7c DRVENA FASADA ventilirane fasade s drvenim letvicama od sibirskog ariša ili jele

8 INSTALACIJE

Vodovoda, odvodnje i elektroinstalacija postavljaju se unutar drvene konstrukcije zida.

9 BETONSKA PLOČA

Betonska ploča i temelji ili betonski podrum izvode se na gradilištu, postavlja se hidroizolacija i na njih se montiraju montažni zidovi.

UKUPNA DEBLJINA VANJSKOG ZIDA

Može biti 21 – 42 cm (najčešće 31 cm) ovisno o potrebama projekta, debljine potrebne konstrukcije zida ili traženim toplinskim svojstvom.

TOPLINSKA SVOJSTVA / KOEFICIJENT PROLASKA TOPLINE U(k)

Ovisi o ukupnoj debljini toplinske izolacije u zidu, što je koeficijent manji to je bolja izolacija zida i obrnuto, a raspon koeficienta može biti od 0,09 W/m2K za pasivne kuće do 0,19 W/m2K za vikendice (najčešće 0,13 W/m2K).

POSJETITE NAS

© 2020 Concept Ing // Designed by PLAMGRAPH